O nama

GPMaljevac.NET – internet portal posvećen dijaspori sa balkanskih prostora

 

Historija

Zanimljivu historiju ima GPMaljevac.NET koji je nastao u decembru 2020. godine idejom njegovog lidera da osnujemo nešto mnogo ozbiljnije u narednom periodu za dijsporu sa prostora cijelog balkanskog područja. 

Dakle, prije svege treba istaknuti da je GPMaljevac.NET prije osnivanja portala nastao u 07. marta 2016. godine kao Facebook stranica Granični prijelaz Maljevac koja je pružala informacije sa granica, prije svega istoimene državne granice a potom i sa ostalih državnih granica da bi danas, objavljivali mnogo šire informacije sa prostora balkanskih zemalja ali i ostala pravila diljem EU.

Facebook stranica je nastala sasvim slučajno kada je osnivač stranice došao na ideju da na neki način dijaspori treba pomoći šri putovanju u EU zemlje ali i u suprotnom smijeru, iz EU zemalja u matične zemlje.

Sadržaj

Portal GPMaljevac.NET ima za cilj uvijek tačno, objektivno i pravovremeno obavijestiti svoje pratitelje o aktuelnom stanju na državnim granicama kao uz to poštujući izvore od kojih dobivamo informacije. Portal GPMaljevac.net u svojim tektovima i reakcijama ukazuje na aktuelne probleme na državnim granicama kao i probleme koje putnici imaju pri putovanju s ciljem promjena pri putovanju iz jedne države u drugu.

Ovdje, prije svega treba naglasiti da portal ima za cilj rješavanje problema na državnoj granici Maljevac kao i putne komunikacije između dvije susjedne zemlje, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Sadržaj na,prije svega Facebook stanici Granični prijelaz Maljevac, potom na portalu GPMaljevac.net se konstantno povećavao tako da danas imamo veliki dijapazon informacija koje želimo još proširivati a samim tim i rasti u smislu informacija kao i smislu čitanja i praćenja naših članova.

Posjećenost

Za sad još uvijek nije moguće objaviti podatke sa Google analize jer smo samonastali portal ali zasigurno možemo navesti na prema Facebook podatcima na našoj stranici Granični prijelaz Maljevac u toku mjesec dana imamo doseg objave od 4.000.000  i čitanja na objavama od 2.900.000 pregleda.

Marketing

GPMaljevac.NET osim što je relativno mlad portal, privukli smo veliki broj domaćih i stranih klijenata za oglašavanje na našem portalu koji, prvenstveno  radi naše aktivnosti i radna na Facebook stranici se žele reklamirati na našem portalu.

Veliki broj klijenata diljems vijeta uvidjeo je internet oglašavanje kao jedno od najefikasije oglašavanje kada je riječ o marketingu i bržem razvoju preduzeća samim oglašavanjem.

GPMaljevac.NET na društvenim mrežama

GPMaljevac.NET na Facebook ima stranicu Granični prijelaz Maljevac koja broji 70.000 članova i preko 85.000 pratitelja što nas čini jednom od najaktivnijih stranica u ovom dijelu Europe a za cilj imamo da taj broj raste tako što ćemo našim članovima pružati najkvalitetnije i najistovjetnije inforamcije.

Partneri

GPMaljevac.NET u budućem periodu želi napraviti krug partnerstva sa ozbiljnim internet medijima.